Omgeving

Suggesties voor een dagje op stap.

Nationaal Militair Museum Soesterberg

In het Nationaal Militair Museum (op fietsafstand) komt het publiek op maar liefst 35.000 vierkante meter in aanraking met persoonlijke, waargebeurde verhalen uit verschillende perioden, geïllustreerd door een uitgebreide en daadwerkelijk gebruikte collectie van de Nederlandse krijgsmacht. Deze collectie -van pantservoertuigen, helikopters, gevechtsvliegtuigen en tanks tot uniformen, schilderijen, oude drukwerken en gebruiksvoorwerpen- is een samenvoeging van de objecten uit het Militaire Luchtvaart Museum uit Soesterberg en het Delftse Legermuseum.
website Nationaal Militair Museum 

Tennisbanen De Biltse Duinen

Bij de Biltse Tennisduinen kunt u het hele jaar door buiten trainen. Iedereen vanaf 5 jaar kan terecht. Trainen kan vanaf € 9,50 per les.
website De Biltse Tennisduinen

Pyramide van Austerlitz

De bosrijke omgeving leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling. Hoogtepunt is ongetwijfeld de ‘Pyramide van Austerlitz’, gelegen op het hoogste punt Gelegen op de Utrechts Heuvelrug en in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Er is een terras met snackbar en restaurant.
Over de kinderen hoeft u zich de rest van de dag geen zorgen te maken. De uitgebreide speeltuin en het lunapark, compleet met botsauto’s, draaimolens, een treintje en meer, staan garant voor uren speelplezier. Er is voldoende parkeergelegenheid.
website Pyramide van Austerlitz

Midgetgolf Bilthoven

Direct naast Bos Park vindt u midgetgolfbaan Bilthoven. Een mooie 18 holes baan, onder de mooie vliegdennen,  waar u een balletje kunt slaan met familie en vrienden.
Bij de receptie kunt u kortingskaarten krijgen.
website Midgetgolfbaan Bilthoven

Midgetgolftuinen Lage Vuursche

De Midgetgolftuinen Lage Vuursche liggen verscholen in de oude bossen van de Lage Vuursche. In een vorstelijke, van historie doortrokken omgeving. Dit schitterend aangelegde, karaktervolle en zorgvuldig onderhouden complex telt maar liefst 3 banen met elk 18 holes. Er is een zogenaamde Biljartbaan, een Gravelbaan en een Grasbaan. Niet alleen de kinderen zullen er genieten, de volwassen evenzeer. Het is hier voor iedereen buitengewoon aangenaam toeven.
website Midgetgolftuinen Lage Vuursche

De Vuursche Boer

Een wandeling of fietstocht door de prachtige bossen van Lage Vuursche is niet compleet zonder een bezoek aan het beroemde Pannenkoekenhuis ‘De Vuursche Boer’. Dit restaurant staat bekend om zijn op ambachtelijke wijze gebakken pannenkoeken waar je je vingers bij aflikt.
website pannenkoekenrestaurant De Vuursche Boer

Utrecht en het Spoorwegmuseum

De grote stad Utrecht is dichtbij. Daar is veel te doen. Musea, Stadsschouwburg, rondvaart door de grachten, stadswandelingen door de oude binnenstad, winkelcentra enz. Erg spectaculair is het Spoorwegmuseum op de locatie van het oude Maliebaanstation. Er zijn verschillende thema-hallen en een buitenterrein. De locomotieven als stalen monsters zo groot kunt u beklimmen. De intrigerende wereld van het spoor komt er tot leven.
website Spoorwegmuseum Utrecht

Dierenpark Amersfoort

Met een bezoek aan Dierenpark Amersfoort beleef je een dag vol dieren en avontuur. Je hoort, ziet en voelt van alles tijdens je bezoek. Je hoort de 75 dino’s brullen in het Dinobos. Je ziet alle dieren van heel dichtbij. Vaak neus aan neus. Wel eens een grote spin gevoeld? Heb je geen last van hoogtevrees dan kan je de aap uithangen in een van de drie speeltuinen.
website Dierenpark Amersfoort

Fietsen, varen en wandelen Het Utrechts Landschap

Het Utrechts Landschap beschermt natuur en cultuur in de provincie Utrecht door aankoop van terreinen en historische gebouwen gevolgd door zorgvuldig beheer en onderhoud. Sinds 1927 heeft Het Utrechts Landschap ruim 4700 hectare natuurgebied verworven en vele boerderijen, kastelen, landgoederen en molens in beheer genomen. Er zijn verschillende fiets-, wandel- en vaarroutes te vinden.
website Het Utrechts Landschap

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug loopt als een hoge zandrug van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen. De stuwwal met zijn bossen en heidevelden rijst op uit het vlakke agrarische landschap. Het zuidelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug is aangewezen als Nationaal Park (ca. 10.000 ha). Naast de stuwwal horen ook de uiterwaarden van Amerongen bij het Nationaal Park. Het is een gebied van bossen, buitenplaatsen en ‘bergen’. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen over de stuwwal, door heideterreinen, langs kastelen en landgoederen, in de uiterwaarden en het bos.
Website Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Paleis Soestdijk

Een bezoek aan Paleis Soestdijk is een unieke belevenis. Het bezoek zelf voert vooral door het officiële en eveneens oudste gedeelte van het paleis: de representatieve stijlkamers. Ook ziet u enkele privé vertrekken van de laatste bewoners. Bovendien leert u Paleis Soestdijk kennen waarin prins Bernhard en prinses Juliana lange tijd hebben gewoond. De originele sfeer is zoveel mogelijk behouden gebleven.
Het gebouw is authentiek en bijna zeventig jaar intensief bewoond. Dit maakt het tot een kwetsbaar onderdeel van ons cultureel erfgoed. Indeling en interieur lenen zich niet voor een zelfstandig bezoek.
Website Paleis Soestdijk 

Golfbaan ‘De Biltse Duinen’

De golfbaan ligt naast Bos Park Bilthoven. Het is geen gewoon golfpark maar een golfpark met een bijzondere historie. Het terrein ligt ′in de natuur′ tussen de bomen waar vroeger een natuurbad was. Respect voor de natuur ziet u overal in terug; het clubhuis, het restaurant en terras en uiteraard in de golfbanen zelf waar de oude elementen nog steeds aanwezig zijn. Het is een kleinere baan die groot is in zijn eigen intieme sfeer, rijk aan uitdagingen voor de beginnende en gevorderde speler.
Website Golfpark ′de Biltse Duinen′